Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. 12. 2012

S velkým zpožděním a ještě větší omluvou věnuji toto drabble všem, kteří neztratili naději...

advent.jpg

Čtvrtá adventní neděle: Naděje

 
Ze snu ho vytrhlo vrzání. Ztuhl a zaposlouchal se. Zase. A zase. Někdo se snažil nenápadně našlapovat po schodech, ale nešlo mu to. Evidentně nevěděl, že hned nahoře skřípou dva a dole další. Chvíli vyčkával, ale když nenásledoval halasnější dupot, vymotal se z přikrývek a opatrně otevřel dveře.
 
U okna uviděl známou siluetu s nosem přitisknutým na sklo. Váhavě se přišoural blíž. Oči se odtrhly od sledování venkovní tmy a zaměřily se na něj. V jeho čtyřleté dušičce hrklo. Neobjevila se v nich však obvyklá nenávist, jen otázka.
 
„Přijde Santa?“
 
S náhlou vlnou naděje nabídl: „Budeme ho vyhlížet spolu, Dudley?“

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:)

(teriisek, 1. 1. 2013 23:48)

Pěkné, z Dudleyho by se rozhodně mohla vyklubat zajímavá postava. Díky moc!

Re: :)

(Jacomo, 2. 1. 2013 8:48)

Jak už jsem psala, asi s ním ještě něco vyvedu :-)

....

(Zuzana, 30. 12. 2012 17:12)

Neviem si predstaviť, že aj keď Harry nič nedostal, tak by mu malý Dudley nič nedal, možno mu dával tie pokazené hračky, lebo nové by mu rodičia dať Harrymu nedovolili. Veď malé decko nemôže byť tak bezcitné aby bratovi nič nedalo, keď on má toho kopu.
Teraz mi napadlo, že prečo Harrymu Albus neposlal nejaký darček aspoň na sviatky? Aj keď chcel byť silou mocou utajený, mohol to nejako zariadiť. A stále mi nejde do hlavy, že také dôležité decko nikto nekontroloval a nepozoroval celých 11 rokov.

Re: ....

(Jacomo, 1. 1. 2013 21:42)

Jasně, že malý Dudley přece nemohl být od začátku úplně zlý. A pokud jde o to ostatní, tohle rozhodně buďto JKR nedomyslela, nebo to prošvihl sám pan Velký Brumbál.

:)

(Eily, 29. 12. 2012 12:55)

Tohle je moc hezké. Jsem ráda, že Rowlingová nakonec Dudleyho trochu ospravedlnila. Dle mého názoru by jejich vztah nikdy nebyl tak vyhrocený, kdyby do toho Dudleyho netlačili rodiče.
Pěkné drabble :) Jsem dokonce trochu ráda, že přidáváš kalendář později, vyplňuješ prázdná místa s hp.kizi.sk a mám takhle kalendář na celý prosinec.. Díky za něj :)

Re: :)

(Jacomo, 1. 1. 2013 21:37)

Mně Dudleyho příběh připadá jako poněkud nevyužitý potenciál, dost uvažuju o tom, že o něm ještě něco napíšu.
Vida, jak se ze zpoždění může stát přednost :-) Díky za útěchu.