Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pro Mab:

Musím se přiznat, že tohle písmenko mi dalo pěkně zabrat. Ono není T jako T. Takže T jako…

 

TRAMP

Tímhle musím začít. Nejen proto, že jsem Velikonoce po moc moc moc letech zase strávila po širákem a tudíž nemám od té doby v hlavě nic jiného než toulaní. Trampování je pro mě prostě životní styl a díky němu jsem.

TRÁVA

Lehněte si do trávy a zavřete oči. Cítíte, jak voní? Slyšíte, jak mluví? Vnímáte, jak žije? Hladí vás, kolébá, hýčká, třpytí se rosou po ránu a uvadá sluncem o polednách. A přesto znovu po noci ožívá…

TMA

Není jen příznakem strachu a zla. Nese v sobě uklidnění, konejšivý spánek a odpočinek po únavě. Není jen černá. Jiskří tisícem barev a jejich odstínů, od zlatavých odlesků hvězd až po temně modrý pás nebe na obzoru. Umí být šedá jako deštivý den i bílá jako mlhavé ráno. Umí být nádherná.

TÁBOR

Už několikátý rok se spolupodílím na přípravách a organizaci táborů pro děti. Díky tomu jsem zjistila, že si ještě pořád umím hrát. A že mě to strašně baví.

TULEŇ

Mám úžasný zážitek z pobytu ve Skotsku. Na ostrově Skye jsem měla možnost pozorovat tahle skvělá zvířata při dovádění v moři. Je to něco, co se nedá popsat a na co se nedá zapomenout.

TELEFON

Ve své mobilní podobě je fenoménem doby, ale já si pod tímhle slovem stejně vždycky vybavím nádherný secesní přístroj s elegantním tvarem sluchátka posazeného v kovové vidlici. Je to první věc, která kdysi spojila obyčejné lidi přes hradbu oceánů a vzdálenost kontinentů. A vlastně i díky panu Bellovi můžeme psát a číst tyhle řádky.

TUŽKA

Dneska už píšeme svoje myšlenky do obvodů počítače, takže se zdá, že nějak ztrácí své místo ve světě. Ale já si bez ní psaní neumím představit. Zkuste ťukat na pláži při západu slunce romantická slova příběhu do notebooku… To prostě nemá tu atmosféru.

TORNÁDO

Mám na mysli to jediné, jehož síla byla tvůrčí a nikoliv destruktivní. Tornádo, které nás spolu s Dorotkou odneslo do daleké země Oz.

TOUHA

Touha je paní, přijde bez ptaní a my pak za ní musíme jít, chvíli nás trýzní palčivou žízní… Půjčila jsem si text stejnojmenné písničky od skupiny Roháči, ale stěží bych našla výstižnější popis toho, co nás jako motor popohání vpřed.

TICHO

Prý léčí. Je výmluvnější než slova. Uklidňuje. A proto i já ztichnu. Už ani m--