Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Stmívalo se. Albus Brumbál stál u okna své pracovny a pozoroval vločky sněhu poletující ve větru. Zcela ponořen do poetické scenérie téměř přeslechl zaklepání na dveře.

Když ale otevřel, s potěšením pohlédl do tváří svých hostů. Od chvíle, kdy pochopil, jak nerozlučnou trojicí se stali, vždycky je rád viděl pohromadě. Podle bílých hábitů, ve kterých s úsměvem identifikoval noční košile, usoudil, že přišli jako koledníci.

Dva chlapci vpředu se zhluboka nadechli a spustili: „My tři králové jdeme k vám…“

Podupával jim nohou do taktu, a když skončili, odměnil je pytlíkem citrónových bonbonů a lahví Galliana. To pro toho černého vzadu.

 

* * * * * * *

 

Poznámka: Drabble je inspirováno nádhernou povídkou Rok jako žádný jiný (Year Like None Other - viz odkazy), ve které nerozlučnou trojici narozdíl od originálu tvoří Severus coby otec a Harry s Dracem jako jeho synové.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Na co nadpis?

(Georgiana, 1. 3. 2012 15:17)

Nechápala jsem, ale pak zmínka o Gallianu a -cvak!- hle Rok!

...

(Kaitlin, 1. 12. 2010 0:14)

Ještě než jsem si přečetla tu poznámku pod tím, tak mi bylo jasné, že jsou to Draco, Harry a Severus (lahev Galliana velmi napověděla). A líbilo se mi to. Snad i proto, že Rok a jeho pokračování mám fakt ráda. :)

Re: ...

(Jacomo, 1. 12. 2010 12:51)

Jó Rok, láhev Galliana, kakao, netypická rodinka ve sklepení... to byly časy! Strašně ráda na ně vzpomínám.

:-)

(Nerla, 19. 2. 2010 18:07)

Bez poznámky jsem to nedokázala identifikovat, ale s ní - skvělý drabble. Stejně jako Jikita drabbly moc nemusím, ale tenhle je úžasný :-)

Jůůů

(Jikita, 18. 1. 2009 22:05)

Tak to se mi vážně moc líbilo. Na drabble jnak moc neletím, ale totom byla mňamka. Díky