Jdi na obsah Jdi na menu
 


Varování a úskoky

Překlad 38. kapitoly povídky Unexpected od australské autorky duj
(originál viz
http://www.fanfiction.net/s/3450735/38/Unexpected)


Hermiona zamračeně hleděla na matčin dopis. Mezi výčtem sjezdovek a všelijakých milých lidí, které s otcem potkali při svařáku, bylo připleteno pár daleko osobnějších řádek.


Mimochodem, dnes ráno jsme od Ronovy sestry dostali velmi neobvyklý dopis, plný temných varování ohledně tvého bývalého učitele lektvarů a jeho hanebných úskoků. Vím, že jsi dostatečně stará a rozumná na to, aby sis své přátele vybírala moudře, ale nemůžu si pomoct, trochu mě to znepokojuje. Jsi si jistá, že jí můžeš důvěřovat? Vyznívalo to od ní značně pomstychtivě.

Hermiona překvapeně zamrkala a přečetla to ještě jednou: „Jsi si jistá, že jí můžeš důvěřovat?“ A pak se rozesmála.

V dopisu už nic víc nebylo. Jen krátké post scriptum.


Hermiono? Nechtěla bys nám něco sdělit? U večeře se choval jako šarmantní společník, ale předpokládali jsme, že tam byl jen jako doprovod.

„Já nevím, mami,“ pomyslela si. „Já prostě nevím.“

* * *


Ahoj mami!

Těší mě, že si oba užíváte dovolenou. Vyřiď taťkovi, ať si dá jednu skleničku i za mne, svařák je totiž jediná část lyžování, na kterou vzpomínám s láskou, i když jsem z něj nikdy neměla víc než jen jeden malý doušek.

Severus byl velmi popudlivý učitel, ale vždycky jsem obdivovala jeho brilantnost, a během války jsem navíc zjistila, že je statečný, loajální a čestný. Když jsem skončila školu, zeptala jsem se ho, jestli bychom mohli zůstat v kontaktu, a pak jsem

se do něj jaksi zbrkle zamilovala, i když vím, že je to bláznovství.

Ale jak si mám pomoct?

ho začala mít ráda. Už jsem mluvila s Ginny

 Kdybych tehdy tušila, že vám poslala dopis, proklela bych ji.

o její snaze plést se mi do života. Podruhé si rozhodně rozmyslím, jestli jí můžu svěřit

a vyprávět

cokoliv dalšího.

Miluji vás

celým zbytkem srdce, který nepatří Severusovi...

Zní to tak ubrečeně. Jsem kvůli němu naměkko. Dočista naměkko.

Nikdy by mě nenapadlo, že se to stane.

Hermiona                   
               

* * *


GINNY MOLLY WEASLEYOVÁ!

JESTLI BUDEŠ JEŠTĚ NĚKDY STRKAT SVŮJ PIHOVATÝ NOS DO MÝCH VĚCÍ, UKROUTÍM TI HO A

přičaruju si krokodýla ze Země nezemě, abych ho s ním nakrmila. Škoda, že Ginny tu narážku nepochopí. Ale Colin by mohl. Hm, Colin. Nezmiňoval se Harry o nějaké fotografii, kterou mu Ginny ukazovala? Přestože všechny vypadaly zdánlivě naprosto nevinně?

PRODÁM HO JAKO NÁVNADU NA SMRTIPLÁŠTĚ. CO SI TO DO PR** DOVOLUJEŠ?
        

* * * 


Ahoj Coline!

Předal jsi mi všechny fotografie, které ji pořídil na mých narozeninách? Jsi si jistý, že žádná nechybí?

Hermiona                 

* * *


Milý Severusi!

Co budete dělat na Silvestra? Možná bychom mohli Nový rok oslavit společně?

Hermiona                

* * *


Milá Hermiono!

Budete velmi vítaná, ale obávám se, že to bude spíš pochmurný večer. Na kraji lesa se chystá vzpomínkový akt coby hold těm obyvatelům Bradavic a Prasinek, kteří padli v poslední válce.

„Budeme na ně vzpomínat při odzvánění starému roku,“ řekl Brumbál. Jako kdybychom na ně někdy mohli zapomenout.

Severus                

 

další kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

konečne to vie :)

(Emka, 8. 2. 2011 13:13)

Dopis od pani Grangerovej ma milo prekvapil, už som aj zabudla, že ona sa so Severusom stretla na tej oslave, a príjemne si spolu pokecali. Hermionina odpoveď, tá ktorú nenapísala bola úplne nádherne úžasná. Kedy mu to povie? Ja som za Severusa taká šťastná :D A som tiež namäkko.
A najviac z toho, že spolu oslávia Nový rok, aj keď budú spomínať. Určite to bude pekné. Neviem či si Ginny z dopisu od Hermiony niečo vezme k srdcu, typujem, že ju len podporí v jej úsilí priviesť Hermionu späť k rozumu, ale možno Colin bude naozaj rozumnejší :D Ďakujem za kapitolu. Teším sa na ďalšiu a veľmi dúfam, že sa skoro prebudí zo zimného spánku aj Duj.

Re: konečne to vie :)

(Jacomo, 9. 2. 2011 8:53)

Nemůžu spoilerovat, i kdybych chtěla, protože teď už mám před vámi náskok jedné jediné kapitoly a tudíž taky musím jen spekulovat :-) Též jsem hrozně moc zvědavá, kdy a jak mu to poví. Možná si to nepoví vůbec, možná se jen podívají jeden druhému do očí a budou VĚDĚT. Ale co na to poví a udělá okolí, to jsem zvědavá ještě víc, protože Duj se už několikrát povedlo nás parádně překvapit použitím naprosto nezvyklých situací. Dej Merlin, abychom se to dozvěděli už brzo!

...

(Zuzana, 7. 2. 2011 20:30)

Hermioniny rodičia a ich reakcia na Ginny bola úžasná :D Sú perfektní.
„a pak jsem se do něj jaksi zbrkle zamilovala, i když vím, že je to bláznovství.
Ale jak si mám pomoct?“ Takž je to jasné aj Hermione a už si to nielenže uvedomila ale si to čestne priznáva. Super, už len keby to vedel aj profesor :) Tie dopisy čo napísala boli perfektné. Teším sa na spomínanie aj keď to bude smutné. Možno sa zase posunie naša dvojica o krôčik, dúfam, že tým dobrým smerom. Budúca kapitola už bude asi posledná, ktorá je v origináli zverejnená že? Fňuk a potom nasleduje čakanie...

Re: ...

(Jacomo, 7. 2. 2011 21:17)

Ano, Hermiona už VÍ. A pokud jde o příští kapitolu, nebude jen o vzpomínání, o což se postará zcela nečekaná osoba.

Jo!!!

(Kitty, 7. 2. 2011 19:20)

já bych Ginny poslala víc jak 1 huhláka, ale jsem moc rada, že tam zaznělo i to dopr... to tomu dodalo tu správnou štávu. Miluju pani Grangerovou, úžžžasná máma, smekám před ní, zachovala se skvěle. Díky moc za překlad a doufám, že se budou kapitoly objevovat pravidelně:-) /vím, že to nezáleží na tobě.

Re: Jo!!!

(Jacomo, 7. 2. 2011 21:16)

I já děkuji. Někdy prostě to peprnější slovo má své místo, to tvrdil i pan Werich :-)

...

(teriisek, 7. 2. 2011 17:08)

Á, taková krásná smršť dopisů:) U toho dopisu od paní Grangerové jsem se úplně zarazila, jak jsem chvíli uvažovala, jestli nečtu špatně, ale ono ne:D Teda že bude zpochybňovat Ginny, to by mě ani ve snu nenapadlo, ale je vidět, že má mozek na správném místě (ona to taky Hermiona musela po někom zdědit, že..)! Jsem zvědavá, jestli se Ginny konečně chytne za nos a přestane.. obávám se, že ne. A Colin, hmhm, zamlčí nebo vyměkne? A konečně si to uvědomila! Teď ještě zbývá počkat, až si Severus uvědomí, že ona už ví, a něco s tím udělá;)
Díky za překlad, tahle kapitola byla dokonalá!

Re: ...

(Jacomo, 7. 2. 2011 21:15)

Já jsem se taky zarazila, jestli nepřekládám pitomosti (někdy si pletu i víc než jen zájmena), ale ono ne! Úžasná paní Grangerová. Jak bude s ostatními, uvidíme. Až dá pánbů a paní autorka :-(

Brilantní

(GwenLoguir, 7. 2. 2011 13:30)

To sa inak nazvať nedá.
Severus svoje siete spietol dokonalo, len čo je pravda, šikovný "chlapec".

Ale čo je do kotlíka s tou autorkou?

Re: Brilantní

(Jacomo, 7. 2. 2011 21:13)

Já myslím, že nic nepletl. Ti dva jsou si prostě souzení :-)

:)

(zuzule, 7. 2. 2011 11:22)

Tak tohle byla velmi povedená kapitola. :D Rodiče mají na Severuse svůj vlastní názor, Ginny dostane krásnýho huláka, o své nepřišli ani Colin se Sevem.

Re: :)

(Jacomo, 7. 2. 2011 12:56)

Ano, ano, paní Grangerová tady fakt zaperlila. A Hermiona konečně VÍ.