Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oddělit a spojit

Překlad 21. kapitoly povídky Unexpected od australské autorky duj
(originál viz
http://www.fanfiction.net/s/3450735/21/Unexpected)


Jakmile se dveře společenské místnosti otevřely, Ginny vzhlédla a odtáhla Colina stranou dřív, než vstoupil: „Bylo všechno v pohodě? Nevšiml si ničeho?“

Vytvořit novou fotku a vyměnit ji za tu, kterou nechtěli, aby Snape viděl, bylo tak snadné jako zkopírovat dva další negativy, oddělit je od sebe na stejném místě a spojit dvě protější poloviny rychlým Reparo.

„Tady ne,“ zamumlal a rozhlédl se po přeplněné a hlučné místnosti. „Pojď se projít.“

„Řekni mi znovu, co Hermiona řekla o vztahu se Snapem,“ dožadoval se Colin, když unikli zkoumavým pohledům portrétů a ostatní lidí. Byl sychravý větrný den a Ginny roztřásla zima.

„Proč? Co udělal?“

„Nic neobvyklého. Pohled, zamračení, jízlivé poznámky. Přesto nás neodhalil. Naštěstí se díval na fotografie a ne na moji tvář,“ našpulil Colin pusu. „Neudělal, ani neřekl nic zvláštního, absolutně nic, ale myslím, že kolem ní krouží jako zblblý netopýr.“

Ginny se rozesmála: „Zblblý netopýr (1), to je přesný. Ale něco se stát muselo. Snaž se na to přijít. Co udělal?“

„Nemůžu uvěřit, že jsme tentokrát nedostali co proto.“ Zastrčil si ruce hlouběji do kapsy. „Přišel, Ginny. Pozvala ho na oslavu a on přišel. A přivedl nás. Jestli tohle není podezřelé chování, tak už nevím. Nenávidí nebelvíry a byl ochotný strávit tři hodiny v naší společnosti.“

„Byl tam Malfoy.“

„Kdyby chtěl strávit čas s Malfoyem, nepotřeboval k tomu Hermioninu oslavu. Pověz mi, co ti říkala.“

„Nic moc. Jen že ho má ráda a že ho pozvala jako prvního. Tím myslím před námi,“ ušklíbla se. „Nejdřív samozřejmě musela zvát Rona a Harryho, ale ti nemůžou opustit Itálii, dokud jim neskončí výměnný program. Představ si, kdyby tam byli!“

„To si piš, že by se od nich dočkal něčeho horšího, než jsou zaječí uši,“ řekl Colin a jeho tvář se rozzářila škodolibou radostí. „Představ si ty obrázky, které bych nafotil.“

„Představ si, že strávíš zbytek roku kucháním mloků,“ zchladila ho Ginny.

Colinův úšklebek povadl: „Nebo ještě něčím horším. Jenže Hermiona nás zabije. Nebo bude chtít zabít.“

Ginny se otřásla: „Nemůže do něj být zakoukaná. Je starý, ještě k tomu takový mizera a – a nemyje si vlasy.“

„A je zmijozel, bývalý Smrtijed a ten nejprotivnější učitel, jakého máme. Jasně, vím. Ale ona na to všechno teď kašle, chápeš? Abych řekl pravdu, nedokážu si představit, proč by ho zvala na setkání s jejími rodiči, kdyby do něj nebyla zakoukaná. Mám na mysli, nemůžou být přátelé déle než.. kolik vlastně? Tři měsíce? To je jedna z těch věcí, víš? Zamilovaní se nikdy nestarají o pocity těch ostatních.“

„Nemůžeme jí to dovolit. Je strašný.“ Ginny se zastavila a obrátila obličej proti větru. Také Colin se zastavil.

„Co můžeme dělat? Nebude nás poslouchat.“

„Nevím,“ řekla. „Ale něco vymyslím. Vždycky něco vymyslím.“

další kapitola


Poznámka překladatelky:

(1) Některé slovní hříčky jsou fakt nepřeložitelné. V originále je „he´s completely batty about her“ přičemž batty znamená v tomto případě zcvoklý, zblázněný. Batty je ale také netopýří, což pochopitelně ihned dojde Ginny a rozesměje se. No, přeložte to.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(Yas, 11. 1. 2011 19:31)

Pevně věřím, že si Severus začne kvůli Hermioně umývat ty jeho havranní vlasy. Jestli jo, tak je ruka v rukávě.... :DDD

....

(Emka, 2. 12. 2010 12:16)

Ginny a Colin mi lezú na nervy, dúfam, že ich Severus nachytá a vybaví si to s nimi aj za Hermionu. Čo je ich do toho čo robí Hermiona a s kým sa priatelí, alebo možno časom aj niečo iné... Zblblý netopier to sedí :D v tejto kapitole boli len títo dvaja intrigáni, som rada, že už je tu aj ďalšia kapitola. Ja sa na net dostávam len zriedka, vždy sa teším na Tvoj prídel je to pre mňa krásne osvieženie.

Re: ....

(Jacomo, 2. 12. 2010 14:40)

No, myslím, že Colin zase tak horlivý není a Ginny je celkem zábavná. Ta přece nemůže být pro Sevieho žádná hrozba :-)

...

(Zuzana, 29. 11. 2010 19:29)

Ginny a jej intrigánska dušička v tejto poviedke mi lezie na nervvy. Teším sa, že až to niečo čo chce vymyslieť zafunguje inak ako si predstavuje. Teda aspoň v to dúfam. Je zvláštne, že Draco im nevadil, len Severus.

Re: ...

(Jacomo, 30. 11. 2010 9:57)

V téhle Ginny je hodně z jejích brášků-dvojčat. Draco je zatím v této povídce spíše pasivní postavou, sama doufám, že se to časem změní - autorka příběh ještě nedopsala.

(o:

(Janka, 29. 11. 2010 16:09)

Tak jsem se pokoušela přečíst tuhle kapitolku v originále, ale vůbec jsem to nepochopila. Opravdu ti vzdávám hold za skvělý překlad. :)

Jen se bojím Ginny co chce vymyslet. Ale to co psala Teriisek dává docela smysl. :-D Tak už se těším na pokračování.

Re: (o:

(Jacomo, 30. 11. 2010 9:56)

Děkuji za pochvalu. Nutno říct, že i já občas při čtení originálu pochopím věci jinak, než pak zjistím při detailním čtení :-)
Ad Ginny - viz mé předchozí komentáře.

:P

(teriisek, 29. 11. 2010 13:30)

To se mi nelíbí... na druhou stranu, možná když se ji od něj budou snažit odradit, naopak jí pomůžou si uvědomit, že ho má vlastně ráda:)
Pěkná kapitola, díky!

Re: :P

(Jacomo, 29. 11. 2010 14:37)

I já děkuji. Necháme se překvapit.

:)

(zuzule, 29. 11. 2010 7:59)

Je to takový překladatelský oříšek, ale poradila sis výborně. :) Začínám se bát. Ginnyin nápad bude stát za to.

Re: :)

(Jacomo, 29. 11. 2010 12:36)

Jo jo, na Ginny bacha. Vyrůstala se šesti bratry.