Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěstí a já

Překlad 17. kapitoly povídky Unexpected od australské autorky duj
(originál viz
http://www.fanfiction.net/s/3450735/17/Unexpected)
 


Milý Severusi!

Myslím, že Ginny musela o našem přátelství napsat celému světu – dobře, tak aspoň celé rodině – protože mě navštívili snad všichni Weasleyovi, co jsou v Anglii! Nejdřív dvojčata, pak pan Weasley, po něm paní Weasleyová a dokonce sem dneska vtrhnul i Percy, aby mi ohledně toho ´poradil´. Sdělila jsem mu, že on sám si udělal ve svém životě takový binec, že bude líp, když se nebude snažit nikomu radit. Nebylo to zrovna taktické, vzhledem k tomu, že postupuje na ministerstvu stále výš a výš, ale copak si opravdu myslí, že budu následovat příkladu někoho, kdo je stále rozhádaný s většinou rodiny? (Kdyby mu Ginny nenapsala, řekla bych, že s celou rodinou.)

Ten jediný Weasley, na kterého jsem myslela a kterého bych chtěla slyšet – pravděpodobně hlasitě křičícího a přes špatné mezinárodní letaxové spojení – nebyl v dosahu. Ani Harry. Můžu jen doufat, že mlčí, protože jsou příliš zaneprázdněni nebo unavení na to, aby mi psali. Domnívám se, že bych měla být ráda, že jsem od nich nedostala huláka, ale svým způsobem bych se cítila lépe. Sice bych jim taky mohla poslat huláka s tím, že moje přátelství s jinými lidmi není jejich starost, a po pár kolečcích výbušné pošty bychom toho pravděpodobně nechali a oni by pochopili, že mi nemají říkat, co mám dělat. Ale nemůžu si pomoct, cítím se nesvá. Byly časy, kdy se mnou Ron celé týdny, ba dokonce měsíce, nemluvil, ale Harry se do toho obvykle nepletl.

Hermiona               

PS: Pokud jde o Giselle – některé úterý nebo za čtrnáct dní v neděli?


Profesor Snape četl dopis dvakrát a studená ruka mu svírala hruď. Opravdu si myslela, že se prvotní vztek jejích přátel pravděpodobně opakováním rozmělní? Naivka! Ale on nemohl bojovat s jejím sklonem k nadějím. Kdyby byla méně optimistická, nikdy by neriskovala ztrátu svých starých přátelství kvůli nové nejistotě. Kvůli ní by jí měl napsat, ať si vybere ta dřívější, říct jí, že je ochoten se jejího přátelství vzdát. Ale to by byla lež.

 


Slečno Grangerová!

Už na začátku jsem tvrdil, že se domnívám, že přátelit se mnou i s Potterem je neslučitelné a potažmo jsem do toho předpokladu počítal i nejmladšího Weasleyho. Kvůli Vám jsem ochoten snažit se je tolerovat, pokud se oni budou snažit tolerovat mne. Víc nemohu nabídnout a sám budu překvapen, jestli oni budou připraveni tolik pochopení poskytnout.

Jste na rozcestí. Během života nás čekají volby, které musíme udělat. Jít jednou z cest znamená ignorovat nároky té druhé. Vy sama musíte posoudit, která z cest Vám přinese pocit štěstí, a já ponesu následky Vašeho rozhodnutí bez výčitek či obviňování.

Snape               

PS: Jestli si to stále přejete, pak nedělní večer by byl pro mne vhodnější.


další kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:o)

(Zuzana, 15. 11. 2010 21:03)

Invázia Weasleyovcov??? Ginny by som vyťahala za vlasy. Potvora klebetná. Ron a Harry mlčia... Chápem, že ju to mrzí, ale bolo to treba napísať Severusovi? Možno mu tým ubližuje. Asi je viac osamelá ako si sama myslí, vlastne sa s tým nemá komu zveriť, tak sa zverí jedinému človeku, ktorý ju naozaj vníma. Pozvánka na balet ale platí, Harry s Ronom sa možno ani nehnevajú, len sa k nim dopis od Ginny ešte nedostal... Teším sa na ten balet a ich stretnutie. Snáď sa pri umení trochu zaiskrí :)

Re: :o)

(Jacomo, 15. 11. 2010 23:20)

Zajímavá myšlenka, to s tou osamělostí. Na tom něco bude, ona to asi opravdu holka mezi těma dvěma "trdly" neměla jednoduché. A v téhle povídce nemá na své straně ani Ginny.

Re: Re: :o)

(Zuzana, 17. 11. 2010 0:38)

Áno, oni ju síce majú obaja radi, ale sú oproti jej inteligencii na nižšej úrovni. Mnohokrát ju nechápali, nikdy sa nepozerali na ľudí a ich činy z tej druhej strany, takže asi ťažko pochopia prečo môže vzniknúť akýkoľvek vzťah medzi Hermionou a Severusom. A to, že môže ísť o súznenie dvoch ľudí na približne rovnakej úrovni, to im ani nenapadne. (Uf,ale som sa rozpísala, asi som sa do tejto poviedky zase príliš vcítila, to ja robievam:D)

Re: Re: Re: :o)

(Jacomo, 17. 11. 2010 17:53)

Děkuji za krásný komentář, čtenáři vtažení do děje jsou třešnička na dortu téhle povídky.
Miluji tohoto Severuse, tuto Hermiono, příjemně mě vytáčí tahle Ginny, bavím se těmito dvojčaty a těším se na reakci zbytku tohoto tria :-) Celé dohromady je to úžasný koncert.

....

(Emka, 15. 11. 2010 8:52)

To bolo zraňujúce. Z Hermioninho dopisu som nepochopila, či mu o tom píše aby vedel, že sa mu možno bude vyhýbať (dúfam, že nie) alebo chcela od neho radu? Ako by jej on mohol poradiť? Ale balet bude a to je dôležité. Ginny by som najradšej priškrtila.
Dík za krásny preklad.

Re: ....

(Jacomo, 15. 11. 2010 20:01)

Uvidíme, jak to pochopí Severus.
Ginny je příliš ochranitelská aneb strká nos, kam nemá.

:D

(zuzule, 15. 11. 2010 10:48)

No neříkala sem to! :D Většina kouzelnického světa už to ví. Taky si myslím, že ostatním do toho vůbec nic není. Je to její věc.

Re: :D

(Jacomo, 15. 11. 2010 19:59)

Leč obávám se, že mnozí si k tomu budou chtít říct svoje...